Skip to main content

financieel & fiscaal advies bij huwelijkse voorwaarden / samenlevingsovereenkomst

Uw afspraken worden vastgelegd in een notariële akte. Het betrekken van een fiscaal en financieel specialist geeft een andere kijk op de te maken afspraken. In samenspraak met u, de notaris en overige betrokken specialisten zorg ik voor toegevoegde waarde en afspraken waarmee u jaren vooruit kunt.

  • Naadloze samenwerking met andere specialisten
  • Specialistisch advies op maat
  • Korte lijntjes met zijn cliënten

Warning: Illegal string offset ’target’ in /home/wellingadvies/public_html/wp-content/themes/wellingadvies/template-parts/block/content-header.php on line 42
Bel 06 41 859 750

Huwelijkse voorwaarden / partnerschapsvoorwaarden

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat gelden in beginsel de standaard wettelijke bepalingen. Daar hoeft niets mis mee te zijn, maar zeker bij vermogende particulieren of ondernemers is vaak maatwerk gewenst. In door de notaris op te stellen huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden kunt u afspraken maken die volledig aansluiten bij uw persoonlijke situatie en wensen.

Het betrekken van een financieel en fiscaal specialist zorgt voor een andere kijk op de te maken afspraken. Dankzij mijn jarenlange ervaring binnen de familieadviespraktijk weet ik steeds de verbinding te leggen tussen de fiscale en financiële aspecten en het civiele recht. Met name de combinatie van het toepassen van de voorwaarden in de dagelijkse praktijk en de ervaringen rondom een scheiding maken dat ik hierin van toegevoegde waarde kan zijn. Ik overzie de risico’s, heb problemen in de uitvoering ondervonden en zet deze kennis en ervaring in bij de advisering.

In de loop der jaren bouwde ik een groot netwerk op aan civiel specialisten, zoals notarissen en advocaten. Met hen werk ik nauw samen om een voor u op maat gesneden akte te realiseren.

Samenlevingsovereenkomst

Steeds meer stellen trouwen en besluiten te gaan voor een ongehuwd samenwonen. Voor deze groep samenwonenden is wettelijk een stuk minder vastgelegd dan voor gehuwden of geregistreerd partners. Veel samenwoners leggen daarom de voorwaarden van hun samenleving vast bij de notaris in een samenlevingsovereenkomst. Net als bij huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden kunt u daarin gaan voor maatwerk. Ook voor deze groep geldt dat het betrekken van een financieel en fiscaal specialist zorgt voor een andere kijk op de te maken afspraken.

Draagplichtovereenkomst

Een onderwerp dat meer dan ooit de aandacht krijgt van hypotheekadviseurs en notarissen is de draagplichtovereenkomst. Deze overeenkomst kan noodzakelijk zijn om de eigenwoningschuld fiscaal optimaal in te kleden of in civiele zin meer aan te laten sluiten bij de wensen van partijen. Deze situaties doen zich met name voor op het moment dat de partners samen een woning aankopen, terwijl één of beide partners in het verleden al eerder een koopwoning heeft gehad of een groter deel aan eigen middelen inbrengt. Het betreft complexe problematiek, waarbij wederom de samenhang van fiscaliteit en civiele afspraken – bijvoorbeeld in de samenlevingsovereenkomst – naadloos op elkaar aan moeten sluiten. Ook bij deze situaties zal de combinatie van mijn civiele en fiscale / financiële kennis van toegevoegde waarde zijn.

Maatwerk onder begeleiding van een fiscaal en financieel familierechtadviseur

Wilt u graag op maat gesneden voorwaarden? Het betrekken van een fiscaal en financieel familierechtadviseur zorgt ervoor dat de voorwaarden ook op dat vlak optimaal worden ingekleed. Uiteraard werken wij naadloos samen met overige betrokken specialisten.

Fiscaal en financieel advies nodig?

Specialistisch advies, begrijpelijke taal.